На Крюківському заводі завершили доукомплектацію 30 тепловозів General Electric

На Крюківському заводі завершили доукомплектацію 30 тепловозів General Electric

Укрінформ
На Крюківському вагонобудівному заводі завершили доукомплектацію 30 тепловозів ТЕ33АС серії Evolution компанією General Electric.

На завтра заплановані урочистості з цього приводу, повідомляє залізничний інформаційний портал - медіацентр "Магістраль" ПАТ "Укрзалізниця".

"У п’ятницю, 22 березня 2019 р., на території ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» відбудуться урочистості з нагоди завершення першого етапу стратегічного співробітництва з компанією General Electric з постачання для потреб Укрзалізниці 30 тепловозів ТЕ33АС серії Evolution та їх доукомплектації на українських виробничих потужностях", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що в заході візьмуть участь міністр інфраструктури Володимир Омелян, голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов, голова наглядової ради ПАТ “КВБЗ”, президент компанії Володимир Приходько, представники компанії General Electric Transportation.

У рамках виконання контракту із заводу до депо Укрзалізниці будуть відправлені останні п’ять із 30 поставлених тепловозів General Electric.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2018 року корпорація GE підписала довгострокову рамкову угоду з ПАТ "Укрзалізниця" на $ 1 млрд.

Читайте також: Укрзалізниця не планує цьогоріч перегляд цін на квитки шляхом індексації - Кравцов

Перший її етап передбачав постачання 30 вантажних локомотивів, виготовлених у США, а також локалізацію певної частини виробництва в Україні, що становить 10% кінцевої вартості угоди. На даному етапі GE буде використовувати українську сигнальну та радіосистему та певні елементи кабіни. Поступово рівень локалізації в Україні буде доведений до 40%.

"Укрзалізниця" має намір залучити новий рухомий склад на Мелітопольському, Миколаївському та Маріупольському напрямках.

В Одеському центрі професійного розвитку персоналу підготували 150 машиністів для роботи на американських тепловозах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-