В Україні всі посіви пережили зиму

В Україні всі посіви пережили зиму

Укрінформ
Наразі у доброму стані перебувають 53% озимих культур і 37% посівів - у задовільному.

Про це розповів на прес-конференції у Києві заступник міністра аграрної політики та продовольства Володимир Топчій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі 53% посівів озимих культур перебувають у доброму стані, 37% - у задовільному стані та лише 10% посівів озимих - у зрідженому та слабкому. Все-таки треба відзначити, що погодні умови в останні 5 років є такими, що озимина росте добре і, в підсумку, урожаї були добрі. І на цю хвилину у нас немає інформації, що десь якісь культури загинули під час перезимівлі”, - заявив Топчій.

Він зазначив, що хорошим підгрунтям для розвитку озимини є те, що відновлення вегетації відбулося на місяць раніше, ніж зазвичай.

"Це також сприяло тому, що озимі мають достатній календарний запас часу для розвитку, і добре це для тих посівів, які увійшли в зиму не до кінця розпущеними. І тепло дає можливість їм досить швидко надолужити те, що було втрачено восени", - наголосив заступник міністра.

Він також підкреслив, що важливим показником є вологозабезпечення під озимими культурами.

Читайте також: Україна експортувала вже понад 35 мільйонів тонн зерна

"Запаси води дещо вищі проти минулого року. Запаси вологи збезпечать тривалий період часу для нормального розвитку і росту озимих культур", - сказав посадовець.

Він акцентував, що озиме поле є одним із визначальних, оскільки озимі культури формують нашу головну цінність - майбутній урожай.

За інформацією заступника міністра, у поточному сезоні було посіяно 7,6 млн га озимих на зерно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-