Справа ПриватБанку: активи Коломойського і Боголюбова лишаються замороженими

Справа ПриватБанку: активи Коломойського і Боголюбова лишаються замороженими

Укрінформ
Апеляційний суд Англії розглядає апеляцію AТ "КБ ПриватБанк" про невідповідність юрисдикції позову банку до екс-власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Рішення щодо апеляції має бути ухвалено протягом першого півріччя 2019 року, і до цього моменту замороження активів колишніх власників банку залишається в силі, заявив на прес-конференції в Дніпрі голова правління ПриватБанку Петро Крумханзл, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Лондонському суді було ухвалено рішення, що Англія не є правильною юрисдикцією для цього кейса. Ми з цим не згодні і в грудні подали апеляцію, і зараз апеляційний суд Англії розглядає нашу апеляцію", - сказав Крумханзл.

Він зазначив, що рішення щодо апеляції має бути ухвалено протягом першого півріччя 2019 року, і до цього рішення про замороження активів колишніх власників банку залишилося в силі.

Як повідомлялося раніше, Високий суд Лондона вирішив, що йому не підсудна справа за позовом ПриватБанку до його екс-власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Водночас суддя прийшов до висновку, що докази вказують на ретельно сплановані шахрайські дії та відмивання коштів в особливо великих розмірах, а банк став жертвою масштабних шахрайських дій - на суму приблизно від 329 млн дол. до 1,2 млрд дол. У ПриватБанку подали апеляційну скаргу на рішення Високого суду Лондона про невідповідність юрисдикції позову.

Читайте також: ПриватБанк оскаржує рішення суду Лондона на користь Коломойського

На початку 2018 року компанія Kroll підтвердила, що до націоналізації ПриватБанк був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до завдання збитків мінімум на 5,5 млрд дол. Ключові висновки розслідування свідчать, що існують чіткі ознаки того, що кредитні кошти були використані для придбання активів і фінансування бізнесу в Україні та за кордоном на користь екс-акціонерів і груп афілійованих з ними осіб. Механізми, які використовувалися для маскування джерел і реального призначення кредитів, також мають характерні риси скоординованої схеми відмивання коштів.

У грудні 2016 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про перехід 100% акцій ПриватБанку у власність держави. Власником 100% акцій ПриватБанку стала держава в особі Міністерства фінансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-