Державна корпорація профінансувала аграріїв під майбутній урожай на 350 мільйонів

Державна корпорація профінансувала аграріїв під майбутній урожай на 350 мільйонів

Укрінформ
Державна продовольчо-зернова корпорація України уклала із сільгоспвиробниками контракти на постачання майже 100 тис. тонн озимих пшениці та ячменю урожаю 2019 року. 

Про це повідомляє прес-служба ДПЗКУ.

“У рамках програми закупівель зернових культур майбутнього врожаю 2019 року Державна продовольчо-зернова корпорація України уклала із сільгоспвиробниками контракти на постачання майже 100 тис. тонн озимих пшениці й ячменю та профінансувала аграріїв на 350 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що форвардна програма, яка була розпочата в ДПЗКУ лише на початку листопада, цього року вже демонструє рекордні показники з отримання заявок на участь у форварді, укладання контрактів та надання фінансової підтримки аграріям. Лідерами за кількістю укладених договорів постачання зерна є Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Волинська, Рівненська, Сумська та Тернопільська області.

У компанії нагадують, що метою форвардної програми є авансове забезпечення аграріїв доступними фінансовими ресурсами на вирощування врожаю, а також на організацію його гарантованого збуту за конкурентоспроможними ринковими цінами. Цього року вартість коштів становить від 9,5% до 13% річних залежно від кількості законтрактованого товару та базису поставки.

Читайте також: Експорт української мороженої риби цьогоріч зріс на 43% - Мінагро

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році в Україні зібрано рекордний врожай зернових за всю історію спостережень — 70,1 млн тонн. Прогнозований обсяг експорту зерна у 2018-2019 маркетинговому році - 47,2 млн тонн ( у сезоні 2017-2018 років - 39,9 млн тонн). Державна продовольчо-зернова корпорація України станом на 19 грудня 2018 року закупила 55% від плану пшениці продовольчих класів - 1,52 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-