Блокуванням Азову РФ хоче завдати серйозної шкоди нашій економіці — Геращенко

Блокуванням Азову РФ хоче завдати серйозної шкоди нашій економіці — Геращенко

Укрінформ
Блокуванням судноплавства в Азовському морі Російська Федерація намагається заподіяти серйозну шкоду економіці України.

Про це заявила у Херсоні у виступі на засіданні Ради регіонального розвитку Херсонської області перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Однією із складових гібридної війни Путіна проти України є економіка, і блокування Азова — це намагання з боку Російської Федерації знищити ще шматок української економіки", — сказала Геращенко.

Вона нагадала, що на Азовському морі працюють два великі українські морські порти — у Маріуполі та Бердянську. "І коли, починаючи з травня, блокувалися торгові судна, які просто здійснювали там навігацію, перевозили з портів чи то зерно, чи то вироби металургійної промисловості, то очевидно, що це все б'є по нашій економіці і дуже серйозно", — зазначила перший заступник Голови Верховної Ради України.

Геращенко підкреслила, що сьогодні важливо, щоб під час нинішнього особливо активного контакту влади України з міжнародними партнерами, "ми, в тому числі, допомогли розблокувати акваторію Азовського моря, щоб там відбувалася нормальна навігація і торгівля".

Читайте також: Російська блокада: у районі Керченської протоки "застрягли" понад 400 суден

Як повідомляв Укрінформ, у районі Керченської протоки, прохід якою заблокувала Росія, наразі скупчилися понад 400 українських та іноземних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-