Локомотиви GE вже сертифіковані для роботи на залізницях України - Кравцов

Локомотиви GE вже сертифіковані для роботи на залізницях України - Кравцов

Укрінформ
Локомотиви виробництва General Electric, які поставлені в Україну цього року, уже сертифіковані для роботи на українських залізницях.  

Про це розповів в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов під час щорічного інфраструктурного дня комітету з логістики ЄБА, повідомляє прес-служба компанії.

"Завершено процес сертифікації локомотивів TE33A серії Evolution виробництва General Electric, які поставлені в Україну цього року. Перші локомотиви будуть введені в експлуатацію найближчим часом. Відповідний документ був підготовлений органом із сертифікації продукції вагонобудування ДП «Український науково-дослідний інститут вагонобудування» на замовлення General Electric і виданий замовнику 15 листопада 2018 року. І перші 8 локомотивів уже готові до приймання з Крюківського вагонобудівного заводу", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, сертифікат підтверджує відповідність локомотивів вимогам правил безпеки і технічним умовам замовлення. Після отримання сертифікату відповідності вже найближчим часом локомотиви TE33A серії Evolution виробництва GE будуть задіяні в перевезеннях на залізничній мережі України.

Залучити новий рухомий склад до перевезень планується на півдні країни: мелітопольському, миколаївському та маріупольському напрямках. Тепловози виробництва General Electric мають втричі більші терміни пробігу між технічним обслуговуванням, що покращує їх час експлуатації, а також дозволяють підвищити в 1,5 разу масу поїздів.

Раніше повідомлялося, що ще 5 локомотивів General Electric прибули до порту Чорноморськ. Вони, як і 15 попередніх, були відправлені на Крюківський вагонобудівний завод для остаточного укомплектування. Загалом в Україну вже поставлено 20 тепловозів TE33AС серії Evolution виробництва General Electric.

Читайте також: Укрзалізниця офіційно стала приватним акціонерним товариством

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого 2018 року було підписано пакет документів довгострокового партнерства з компанією General Electric для оновлення та модернізації парку тепловозів Укрзалізниці. Зокрема, підписано рамкову угоду між Укрзалізницею та GE щодо 15-річного партнерства оновлення та модернізації рухомого тягового складу.

Перший етап співпраці з GE передбачає локалізацію в Україні на рівні 10%. Поступово рівень локалізації в Україні буде доведений до 40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-