ОПЗ заборгував Укртрансгазу майже півмільярда

ОПЗ заборгував Укртрансгазу майже півмільярда

Укрінформ
ПАТ "Одеський припортовий завод" є найбільшим боржником ПАТ "Укртрансгаз" серед промислових підприємств України і станом на 31 січня 2018 року заборгував 473,3 млн гривень.

Про це йдеться на сайті Укртрансгазу.

"Станом на 31 січня 2018 року розмір сукупної заборгованості ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) перед ПАТ "Укртрансгаз" за надані послуги балансування і транспортування газу становить 473,3 млн гривень. З них 434 млн грн складає заборгованість за отримані послуги балансування, ще 39,3 млн грн  - за послуги транспортування газу. Таким чином, Одеський припортовий завод є найбільшим боржником Укртрансгазу серед промислових підприємств України", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що "Укртрансгаз" неодноразово звертався до ОПЗ з вимогою щодо термінового погашення заборгованості і чіткого виконання умов постачання газу, визначених Кодексом постачання та укладеними договорами. Проте жодних дій підприємством-боржником щодо врегулювання проблеми майже півмільярдної заборгованості не було вчинено.

25 січня 2017 року компанія "Укртрансгаз" отримала  від замовника послуг ТОВ "Всеукраїнська Енерго Компанія" місячну заявку (номінація на січень) на транспортування 3 млн куб. м природного газу для потреб ОПЗ та повідомлення від заводу про відновлення свого виробництва.

Як відомо, 29 січня Одеський припортовий завод запрацював після кількамісячного простою. Як повідомив перший заступник директора підприємства Микола Щуріков ТОВ "Всеукраїнська Енерго Компанія" виконала свої зобов'язання з постачання газу для запуску і зробила передоплату за роботу заводу з переробки.

За словами першого заступника директора, планується ввести в експлуатацію один агрегат з виробництва аміаку і два агрегати з виробництва карбаміду. Основні зобов'язання "Всеукраїнської Енерго Компанії" - одноразово забезпечити до 3 млн куб. м газу для запуску виробництва і щомісяця до 60 млн куб. м газу як давальницької сировини.

Читайте також: Дирекція ОПЗ погрожує судом через затримку танкерів із аміаком

У листопаді 2017 року Одеський припортовий завод припинив роботу через вихід з ладу одного з агрегатів. При цьому, на підприємстві не змогли спрогнозувати можливість відновлення роботи підприємства в майбутньому, оскільки ОПЗ може працювати тільки за давальницькою схемою, а регулярні зупинки заводу ставлять під загрозу виконання умов договору та контрактів з покупцями.

Як повідомлялось, Печерський районний суд своєю ухвалою від 28 березня 2017 року заборонив "Укртрансгазу" припиняти/обмежувати транспортування природного газу для ОПЗ у зв’язку з несплатою наявного боргу до прийняття остаточного рішення по судових справах щодо стягнення цього боргу. Судові справи по ньому тривають, остаточне рішення по них поки не прийнято.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-