Через голландські аукціони у ProZorro уже продали активів на 12 мільйонів

Через голландські аукціони у ProZorro уже продали активів на 12 мільйонів

Укрінформ
На платформі Prozorro.Продажі за голландською моделлю аукціонів, де виставлялись активи неплатоспроможних банків, було проведено 66 торгів на загальну суму в 11,9 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку

«В ProZorro.Продажі відбулися перші успішні аукціони за голландською моделлю. З 30 жовтня по 21 листопада на платформі Prozorro.Продажі результативно завершилися 66 торгів на загальну суму в 11,9 млн гривень. На торги за голландською моделлю аукціонів виставлялися активи неплатоспроможних банків від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб», - йдеться в повідомленні.

Головне завдання нового типу аукціонів - прискорити процедури продажу активів збанкрутілих банків, збільшити конкуренцію і емоційний градус торгів. І як наслідок - отримати максимальну ціну за проблемні активи.

«Голландська модель розрахована на те, щоб швидко та ефективно продавати лоти, ціну яких важко визначити, або лоти, які користуються меншим ринковим попитом. Ми очікуємо, що голландська модель буде застосовуватись також до об'єктів малої приватизації, які не вдасться продати одразу», - зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Читайте також: Перші лоти ПриватБанку пішли з молотка на ProZorro

Торги проходять в онлайн-режимі на платформі ProZorro.Продажі протягом одного дня (з 9:00 до 16:00). Зареєструватися для участі в будь-якому аукціоні можна через один із 42 торгових майданчиків, акредитованих на платформі ProZorro.Продажі. В аукціонах можуть брати участь також і нерезиденти. Зараз графік “голландських аукціонів” розпланований до березня 2018 року. За цей час ФГВФО має намір продати через платформу ProZorro.Продажі 1448 лотів із номінальною вартістю у 13,9 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-