Україна готова надати Мальті конкретні пропозиції щодо приватизації - Порошенко

Україна готова надати Мальті конкретні пропозиції щодо приватизації - Порошенко

Укрінформ
Візит в Україну президента Республіки Мальта Марі-Луїз Колейро Преки відкриває нову сторінку у двосторонніх відносинах, засновану на активному діалозі та взаємовигідних проектах.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час виступу на українсько-мальтійському бізнес-форумі, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко також наголосив, що має хороші підстави для твердої віри в дуже перспективне майбутнє українсько-мальтійського торгово-інвестиційного партнерства. За його словами, за підсумками першої половини 2017 року оборот торгівлі товарами та послугами між Мальтою та Україною збільшився на 64%.

Порошенко, зокрема, зазначив, що Україна готова представити Мальті конкретні пропозиції щодо питання приватизації. Зокрема, в сфері енергетики, в інфраструктурних проектах, портах, хімічній промисловості тощо. Він також додав, що для мальтійських інвестицій може бути цікавим малий та середній бізнес в Україні.

При цьому глава держави перелічив низку реформ, що реалізуються нині в Україні: енергетична реформа, яка є однією з найбільш успішних; продовження модернізації інфраструктури; проведення реформи децентралізації.

"Ми готові відновити приватизацію. Проект закону України "Про приватизацію державного майна" узгоджений з позицією МВФ, подано до парламенту. Це робить процедури більш прозорими та швидшими, а також більш безпечними для інвесторів", - повідомив він.

Президент назвав добрим символом підвищення довіри інвесторів до української економіки і залучення 3 мільярдів доларів шляхом розміщення євробондів на 15-річний період. За його словами близько 400 іноземних інвесторів брали участь в угоді, яка була першою емісією України з 2014 року.

"Це визнання ефективної роботи української влади на шляху реформ та важливе повідомлення про довіру до України, яка рухається у правильному напрямку", - переконаний Порошенко.

Читайте також: Порошенко закликав мальтійський бізнес відкривати нові проекти в Україні

Глава держави також нагадав, що у 2014 році Україна посідала 153 місце у рейтингу Doing business Світового банку, а за три роки вийшла на 80. Він додав, що це найбільший прогрес, який був коли-небудь продемонстрований країною.

"Це гарна атмосфера для вас інвестувати в Україну", - підкреслив Порошенко.

В свою чергу, президент Мальти Марі-Луїз Колейро Прека наголосила на важливості та ефективності проведених реформ в Україні.

"Ми віримо в те, що в умовах сприятливого бізнесового клімату, зараз саме той час, коли ми маємо рішуче діяти і допомогти нашим людям і бізнесу налагодити взаємодію та співробітництво", - підкреслила вона та зазначила, що це стосується не лише великого, а й малого та середнього бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-