Укрзалізниця планує випуск євробондів на $1-1,5 мільярда

Укрзалізниця планує випуск євробондів на $1-1,5 мільярда

Укрінформ
Упродовж півтора-двох років ПАТ "Укрзалізниця" планує здійснити емісію єврооблігацій на загальну суму $1-1,5 млрд дол.

Про це заявив в.о голови УЗ Євген Кравцов на презентації стратегії розвитку підприємства до 2021 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми плануємо протягом півтора-двох років здійснити емісію єврооблігацій. Цей інструмент ефективний у зв'язку з низькою вартістю, а також у зв'язку з можливістю прозоро показувати рівень ефективності компанії перед інвестором. Тим більше, що держава не має планів щодо приватизації Укрзалізниці", - заявив він.

За його словами, є можливість і потреба "Укрзалізниці" на розміщення єврооблігацій на $1-1,5 млрд.

Раніше повідомлялося, що ПАТ "Укрзалізниця" має намір здійснити у 2017 році випуск корпоративних облігацій загальним обсягом 2 мільярди гривень.

Випуск облігацій планується як важливий крок для фінансового оздоровлення залізничної галузі, оскільки сприятиме підвищенню ліквідності суспільства, поліпшенню структури кредитного портфеля і, як наслідок, мінімізації фінансових ризиків за рахунок уникнення додаткових втрат в разі курсових коливань.

Читайте також: Укрзалізниця планує продати непрофільних активів на 7 мільярдів за п'ять років

Супроводжувати випуск і забезпечувати розміщення емісії буде компанія Concorde Capital.

Як повідомлялося, у 2015 році "Укрзалізниця" повідомила кредиторам про технічний дефолт і розпочала переговори про реструктуризацію зобов'язань на 32 мільярди гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-