У квітні середня дохідність з гривневих ОВДП становила майже 15% - Нацкомісія

У квітні середня дохідність з гривневих ОВДП становила майже 15% - Нацкомісія

Укрінформ
Середня дохідність з гривневих ОВДП протягом квітня 2017 р. становила майже 15% при мінімальній дохідності на рівні 11,2% та максимальній 22,1%

Про це йдеться в прес-релізі НКЦПФР, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Протягом квітня 2017 року середня дохідність з гривневих ОВДП становила майже 15% при мінімальній дохідності на рівні 11,2% та максимальній 22,1%», - йдеться в повідомленні.

У Національній комісії з цінних паперів зазначають, що протягом 3 місяців поспіль спостерігалось падіння середньозваженої ставки річної дохідності, яка є предметом укладених біржових контрактів з ОВДП.

«За валютними ОВДП протягом всього року дохідність та різниця між максимальною та мінімальною дохідністю залишалась досить значною. Всі розрахунки за валютними ОВДП відбувались у національній валюті, отже значна курсова волатильність помітно впливала на криву дохідності. Спред був значно вище на гривневі ОВДП», - зауважують в НКЦПФР.

У нацкомісії також зазначають, що переважна частина всіх обсягів торгів з акціями відбувалась на позабіржовому ринку (99,5%). Всі Топ-10 емітентів, які найбільше торгувалися на фондових біржах в квітні 2017 року, є реальними підприємствами, з основних галузей економіки. Проте торги із зазначеними емітентами залишались дуже незначними, а низька концентрація ліквідності та значна волатильність були причиною відсутності бажання у великих інвесторів формувати свої портфелі з таких активів. 

«У середньому протягом торговельного дня обсяг угод з акціями на біржовому ринку становив 7,6 млн грн при 411 біржових контрактах. На неорганізованому ринку обсяг середньозваженої угоди був набагато вище біржового, а середньоденний обсяг торгів складав понад 500 млн грн», - додають у НКЦПФР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-