Нафта дорожчає через скорочення постачання із Саудівської Аравії

Нафта дорожчає через скорочення постачання із Саудівської Аравії

Укрінформ
Ціни на нафту трохи зміцнилися у п'ятницю через скороченню постачання із Саудівської Аравії до США, але надлишок на світовому ринку зберігається.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялися на 0,16% - до 50,64 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищилася на 0,25% - до 47,83 долара за барель.

За словами трейдерів, підтримку нафтовим котируванням надали повідомлення про зниження експорту сировини із Саудівської Аравії до США на близько 300 тис. барелів на добу в березні в порівнянні з рівнем лютого.

Водночас рівень поставок нафти з Саудівської Аравії на інші ринки, як і раніше, залишається високим попри дію глобального нафтового пакту.

Організація найбільших нафтоекспортерів ОПЕК і одинадцяти держав, що не входять в картель, у грудні 2016 року домовилися знизити виробництво нафти протягом першого півріччя сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу.

Так, за даними системи спостереження за суднами в терміналі Рейтер, поставки нафти з ОПЕК в Азії – ринок енергоносіїв, що найбільш швидко розвивається – в березні становили 17,6 мільйона барелів на добу. Це на 5 відсотків вище рівня січня, коли угода ОПЕК+ офіційно вступила в силу.

Трейдери вважають, що ОПЕК потрібно продовжити дію угоди або ж посилити скорочення видобутку, щоб запобігти ризикам подальшого зниження цін.

"Ринок чекає, коли зниження виробництва (нафти) почне впливати на рівень запасів, які продовжують рости", – сказали аналітики ANZ.

За прогнозом економіста Денніса Гартмана, ціни на нафту ще довгий час будуть залишатися низькими.

Незважаючи на дію пакту ОПЕК+, вартість північноморського еталона Brent знизилася майже на 11 відсотків з початку року через нарощування виробництва нафти іншими виробниками, які прагнуть заповнити утворену на ринку нішу.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,67 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,52 долара за барель, що на 4 центи нижче рівня закриття торгів ($50,56).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-