Мін'юст взявся за скасування Господарського кодексу

Мін'юст взявся за скасування Господарського кодексу

Укрінформ
У понеділок, 30 листопада, відбудеться презентація спільної ініціативи Міністерства юстиції та громадських організацій щодо скасування Господарського кодексу України.

Про це інформує Урядовий портал.

"Представники Міністерства юстиції України на чолі із заступником міністра з питань європейської інтеграції Сергієм Петуховим, представники бізнесу, експертних кіл та громадськості обговорять необхідність скасування Господарського кодексу та подальший план дій", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Господарський кодекс України є основою для діяльності системи господарських судів в Україні. Дискусія щодо необхідності ліквідації цієї спеціалізації судової системи в Україні виникала не раз протягом останніх років.

Нагадаємо, дискусії щодо скасування Господарського кодексу ведуться всі 11 років його існування. У якості аргументів наводяться колізії між положеннями Господарського та Цивільного кодексів України.

Про наміри скасувати Господарський кодекс заявляла, зокрема, екс-прем'єр Юлія Тимошенко. Відповідні звернення, у тому числі від міжнародних інституцій, направлялися також колишньому президенту Віктору Ющенку.

Як відомо, Господарський кодекс України був прийнятий 16 січня 2003 року та введений в дію з 1 січня 2004 року. Він визначає основні принципи господарювання в Україні і регулює господарські відносини, які виникають в процесі організації і здійснення господарської діяльності між суб'єктами та іншими учасниками відносин у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-