Україні потрібно скоординувати удари ракетами ATACMS із наземними операціями - ISW

Україні потрібно скоординувати удари ракетами ATACMS із наземними операціями - ISW

Укрінформ
На думку фахівців Інституту вивчення війни, надані Україні ракети ATACMS можуть послабити російську логістику, загрожувати ударами по аеродромах та складах РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

"Надходження ракет великої дальності ATACMS у достатній кількості дозволить українським військам погіршити матеріально-технічне забезпечення армії РФ та загрожувати російським аеродромам у глибоких тилах", - йдеться у звіті.

На думку експертів ISW, надані Україні ракети ATACMS можуть послабити російську логістику, загрожувати ударами по аеродромах та складах РФ. Проте для України вони матимуть оперативне значення за умови підсилення цих ударів наземними операціями підрозділів ЗСУ.

"Ситуація на полі бою продовжуватиме погіршуватися доти, доки українські війська не зможуть отримати та використовувати достатню кількість військової техніки, і в найближчій перспективі українським військовим, можливо, все ще буде важко захищатися від російських військ поблизу Часового Яру та на північний захід від Авдіївки", – йдеться у звіті.

Експерти наголошують, що місяці затримки, можливо, дали російським військовим час підготуватися до загроз, які становитиме Україна за наявності ракет ATACMS.

Окрім того, поява ракет великої дальності ATACMS також може становити значну загрозу для російських складів боєприпасів у тилових районах та змусити російське командування вибирати між укріпленням існуючих складів та подальшим розосередженням складів по всій тимчасово окупованій території в Україні.

Читайте також: Білий дім упевнений, що Україна не застосовуватиме ATACMS поза своєю територією

Утім, російські війська, можливо, вже адаптувалися до потенційних нових українських ударних можливостей після використання ATACMS у жовтні 2023 року, хоча залишається незрозумілим, чи достатньо укріплені або ж розосереджені склади боєприпасів окупантів.

Як повідомляв Укрінформ, видання Politico раніше написало, що Сполучені Штати таємно відправили Україні ракети ATACMS великої дальності, якими минулого тижня було завдано ударів по російських військах у тимчасово окупованому Криму.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-