Росія найближчим часом посилить удари та активізує наступальні операції - ISW

Росія найближчим часом посилить удари та активізує наступальні операції - ISW

Укрінформ
Росія має намір посилити удари по Україні, щоб завдати максимальної шкоди інфраструктурі та матеріально-технічному забезпеченню українських військ до прибуття допомоги від США.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

В ISW проаналізували заяви міністра оборони Росії Сергія Шойгу під час виступу на колегії Міноборони 23 квітня, який наголосив на наступальних операціях РФ поблизу Часового Яру, Авдіївки та Донецька та заявив про намір Росії посилити удари по українській логістиці.

«Російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції в найближчі тижні, щоб використати українські матеріальні обмеження напередодні очікуваного прибуття допомоги безпеки США», - йдеться у звіті.

На думку аналітиків, зосередженість Шойгу на наступальних операціях поблизу Часового Яру, на захід від Авдіївки, а також на захід і південний захід від Донецька вказує на те, що російські війська, ймовірно, посилять наступ у цих районах, де російські сили віддають перевагу ширшим наступальним операціям.

В ISW також зауважили, що російські війська завдали потужних ударів по об'єктах української транспортної інфраструктури в Дніпропетровській області 19 квітня і можуть мати намір повторити та розширити ці удари в найближчі тижні, щоб перекрити українські наземні лінії зв'язку.

Аналітики вважають, що російське військове командування може сподіватися, що скоординовані зусилля з перекриття обмежать здатність України достатньою мірою розподіляти живу силу і матеріально-технічні засоби на критично важливих ділянках фронту і "затримають покращення можливостей, які надасть українським військам прибуття американської безпекової допомоги".

Читайте також: Британська розвідка проаналізувала просування військ РФ на Донеччині

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу України, бойові втрати російських військ станом на 24 квітня сягнули 461 940 осіб, зокрема 880 загарбників минулої доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-