У ЗСУ попередили про ймовірність зростання кількості ударів РФ по Україні

У ЗСУ попередили про ймовірність зростання кількості ударів РФ по Україні

Укрінформ
Росіяни максимально інтенсифікуватимуть удари по території України і намагатимуться уразити критичну й енергетичну інфраструктуру настільки, наскільки це можливо.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, відповідаючи на питання, яких несподіванок треба очікувати від РФ, поки Україна очікує на допомогу, зокрема від США, передає кореспондент Укрінформу.

«Насправді він (ворог – ред.) користається часом уже останні місяці. Ці масові атаки, які ми всі бачили – це власне і є тим самим користанням часу. Звісно, що він буде максимально інтенсифікувати свої удари по нашій території, намагатиметься вибити критичну, енергетичну інфраструктуру, наскільки це можливо», - зазначив Євлаш.

За його словами, треба розуміти щодо російських запасів ракет, що одних у РФ залишається досить багато, а інші їм доводиться буквально випускати з конвеєра і вже застосовувати по українській території.

«Тому, звісно, що це все продовжується. І, власне, до моменту постачання і систем ППО, і F-16 нам треба триматися і відбивати ці атаки. Чекаємо зараз на F-16, і звичайно, що це стане потужним доповненням нашої системи ППО - у тому числі разом з наземними установками, системами РЕБ. Звісно, що це допоможе нам берегти наші міста», - сказав Євлаш.

Відповідаючи на питання про потреби Повітряних Сил, речник заявив, що насамперед вони очікують системи ППО, у тому числі - системи Patriot і ракети до них.

Читайте також: На фронті за добу сталося 115 зіткнень, найбільше - на Авдіївському напрямку

«І, звичайно, що не "петріотами" єдиними. Для того, щоб вони могли ефективно працювати, нам необхідно їх прикривати, бо зараз дуже багато дронів. Нам необхідні різні системи, у тому числі модифікації старих радянських систем, які можна привести до належного стану та застосовувати, у тому числі, як старі радянські ракети, так і західні ракети», - поінформував він.

За словами Євлаша, Повітряним Силам треба й інші типи ракет для їхніх переносних ЗРК, які також досить ефективно проявили себе тощо.

Як повідомлялося, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко заявив, що Україні потрібно більше систем ППО для протидії російським ракетним ударам по критичній інфраструктурі та містах.

Фото: Flickr 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-