Ворог тисне на Бахмутському напрямку і, зокрема, на Часів Яр - ОСУВ «Хортиця»

Ворог тисне на Бахмутському напрямку і, зокрема, на Часів Яр - ОСУВ «Хортиця»

Укрінформ
Ситуація довкола м.Часового Яру контрольована підрозділами Сил оборони, росіян у місті наразі немає.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передає кореспондент Укрінформу.

«Часів Яр тримається. Ворог тисне на Бахмутському напрямку і, зокрема, на Часів Яр, але ситуація повністю контрольована підрозділами Сил оборони. Противника у місті немає», - сказав він.

Волошин зазначив, що штурмові групи РФ заїжджають на БМП, атакують за підтримки дронів розвідувально-ударного типу дії і артилерії.

«Також останнім часом дуже дошкуляє авіація, яка закидає як ФАбами, так і КАБами цивільну інфраструктуру, позиції наших захисників по всій лінії оборони. Також досить щільно і на постійній основі працює російська артилерія - як ствольна, так і РСЗВ», - заявив речник.

Він поінформував, що лише за минулу добу на цьому напрямку було зафіксовано близько 120 мінометних і артилерійських обстрілів, і це дещо менше за попередню добу.

За словами промовця, для обстрілів Часового Яру та інших населених пунктів РФ наразі застосовує боєприпаси північнокорейського та китайського виробництва.

Читайте також: Атаки Часового Яру повторюють тактику росіян в Авдіївці - британська розвідка

Окремо Волошин сказав, що на східному фронті останніми днями обстановка дещо загострилася, але перебуває під контролем Сил оборони.

Речник зазначив, що в районі відповідальності саме оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» найгарячішими, станом на сьогодні, напрямками є Бахмутський та Авдіївський.

«Тут ворожа армія не припиняє спроб і надалі штурмувати позиції наших захисників, використовуючи при цьому всі види озброєння та артилерії, танки, БПЛА різних типів, а також використовує авіацію для нанесення КАБами і ФАБами ударів, щоб досягти своєї мети, яка у них одна-єдина – вийти на кордони Донецької області», - заявив він.

Як повідомлялося, речник Нацгвардії Руслан Музичук заявив, що росіяни перекинули до Часового Яру резерви з Лиманського напрямку, щоб посилити наступальні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-