ВМС про застосування ворогом бойових дельфінів: Цей кейс дещо перебільшений

ВМС про застосування ворогом бойових дельфінів: Цей кейс дещо перебільшений

Укрінформ
Застосування бойових дельфінів насправді є дуже дорогим задоволенням, і умови утримання цих тварин є досить фінансово непростими.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан третього рангу Дмитро Плетенчук, відповідаючи на питання, чи активною складовою дій росіян є застосування бойових дельфінів, і щодо того, що на цих дельфінів начебто чіпляють пояси з мінами, передає кореспондент Укрінформу.

«Застосування так званих бойових дельфінів – насправді дуже дороге задоволення, і дуже вузьке коло країн може собі взагалі таке дозволити. Насправді трошки перебільшений взагалі весь цей кейс у інфопросторі», - сказав речник.

За його словами, цих дельфінів там - до десятка.

Читайте також: В Азовському та Чорному морях немає російських військових кораблів

«І їх тренують як звичайних собак, але вони, мабуть, трошки розумніші за собак. Все, чому фактично їх навчають – це охорона акваторії. Для них це така сама гра, як для собак. І здебільшого вони призначені для того, щоб просто виштовхати на поверхню підводного диверсанта. Це – основний такий функціонал, який на них покладається», - пояснив Плетенчук.

Речник зазначив, що, звісно, можна озброїти дельфіна і він, навіть не розуміючи, що вбиває людину, може її вбити.

«Але все одно це дуже вузький функціонал. Це, насправді, дуже специфічна кафедра, для якої потрібні досить фахові спеціалісти. Умови утримання цих тварин так само є досить фінансово непростими. І останнє, що вони зроблять – це повісять на них вибухівку», - вважає Плетенчук.

Як повідомлялося, росіяни посилили захист флоту в Севастополі і використання бойових дельфінів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-