Росіяни посилили авіаційне патрулювання Чорного й Азовського морів - речник ВМС

Росіяни посилили авіаційне патрулювання Чорного й Азовського морів - речник ВМС

Укрінформ
Речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що наразі в акваторіях Чорного та Азовського морів відсутні бойові одиниці противника, росіяни досі в пошуку рішень, як змінити цю ситуацію.

Про це він розповів у ефірі телемарафону "Єдині новини", інформуючи про ситуацію в акваторіях Чорного та Азовського морів, передає Укрінформ.

«Ситуація залишається стабільною. Ми бачимо, що в акваторії морів фактично зараз відсутні бойові одиниці нашого противника. Вони перебувають у пункті базування. Можна сказати, що в принципі ворог досі знаходиться в пошуку рішень щодо того, як цю ситуацію змінити. Деякі заходи вони проводять, такі як посилення авіаційного патрулювання. Тобто повітряну складову збільшили. Але можна сказати, що в принципі ситуація залишається фактично в тому самому стані, як і протягом останнього місяця. Тобто здебільшого виходи в море вони не здійснюють», - сказав Плетенчук.

Також він поінформував про підводну компоненту Чорноморського флоту РФ.

Читайте також: В Азовському і Чорному морях немає російських військових кораблів

«Із шести носіїв два залишаються поза межами. Один знищено - це «Ростов-на-Дону», три залишаються в строю. Це носії крилатих ракет типу «Калібр», де в кожного може бути до чотирьох (ракет - ред.). І ще одна одиниця - це «Алроса», «Палтус», попередній проєкт. Він не є носієм крилатих ракет, проте є важливим, тому що в північній частині Чорного моря для них операційна зона закрита через малу глибину», - розповів речник ВМС ЗСУ.

Як повідомлялося, станом на 7:00 четверга, 18 квітня, у Чорному та Азовському морях російські військові кораблі відсутні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-