НАТО має достатньо систем ППО, частину яких може передати Україні - Столтенберг

НАТО має достатньо систем ППО, частину яких може передати Україні - Столтенберг

Укрінформ
Північноатлантичний Альянс має достатню кількість систем протиповітряної оборони, щоб значно більше їх передати в Україну.

Як передає Укрінформ, про це у середу на спільній пресконференції з главами урядів Нідерландів, Данії та Чехії заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

«Реальність така, що, звичайно, у нас є достатньо систем, які ми могли значно більше поставити Україні, коли йдеться про протиповітряну оборону загалом, а також коли йдеться про батареї Patriot. І це саме те, над чим ми працюємо», - сказав він.

Водночас Столтенберг відмовився називати точну кількість батарей Patriot у Європі.

«Я не можу назвати точні цифри, тому що це секретна інформація. У Європі їх (батарей Patriot – ред.) менше 100. Насправді в Європі їх значно менше 100. Але, звичайно, весь Альянс має значну кількість батарей Patriot. Сполучені Штати мають найбільшу кількістю батарей Patriot», - додав генсек НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, під час якої обговорили стан виконання ініціатив щодо постачання снарядів для України, а також відправку ППО.

Фото: Europa Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-