Ефективне використання ЗСУ дронів не може компенсувати дефіцит боєприпасів - ISW

Ефективне використання ЗСУ дронів не може компенсувати дефіцит боєприпасів - ISW

Укрінформ
Ефективне використання українськими військовими безпілотників на полі бою не може повністю компенсувати дефіцит критично важливих боєприпасів на всьому театрі бойових дій.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ. 

На думку аналітиків ISW, українські війська частково компенсують нестачу артилерійських боєприпасів, використовуючи FPV-дрони для відбиття атак російської піхоти і бронетехніки, хоча артилерійські системи можуть завдавати набагато потужніших ударів.

«Здатність України відбивати механізовані атаки за допомогою безпілотників є частковим пом'якшенням, однак постійна нестача артилерії позбавляє українські війська можливості знищувати броньовану техніку швидко та у великій кількості», - йдеться у звіті.

Наголошується, що командувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі американський генерал Крістофер Каволі попередив 10 квітня, що російські війська наразі мають перевагу в артилерії у співвідношенні п'ять до одного. Однак, за його словами, окупанти можуть мати перевагу в артилерії десять до одного «за кілька тижнів», якщо США і надалі зволікатимуть з наданням військової допомоги Україні.

Читайте також: Кулеба і Боррель обговорили прискорення постачання ППО та боєприпасів Україні

«Затримки з західною військовою допомогою змушують українських військовослужбовців накопичувати матеріально-технічні засоби, і українські війська змушені приймати складні рішення щодо пріоритетності певних аспектів оборони ціною людських життів і втрачених територій, а також ціною протистояння ініціативі щодо обмеження російського військового потенціалу або планування майбутніх контрнаступальних операцій», - підсумовують аналітики у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild, опублікованому 10 квітня, що Україна успішно виробляє безпілотники, але вони не можуть замінити системи ППО та далекобійні ракетні системи або артилерію.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-