У Центрі протидії дезінформації спрогнозували напрямки наступу ворога та викрили його ІПСО

У Центрі протидії дезінформації спрогнозували напрямки наступу ворога та викрили його ІПСО

Відео
Укрінформ
Ворог планує наступальні дії насамперед на сході України, але поширює дезінформацію про можливий наступ на Харків і північ країни, щоб спричинити загальну паніку.

Про це в черговому випуску проєкту «Станція Краматорськ» розповів лейтенант, керівник ЦПД Андрій Коваленко.

На його думку, наступу ворога влітку слід чекати там, де він уже зібрав чималі сили і зараз проявляє помітну активність.

«Як я бачу, основний удар буде завдано на напрямку Вугледар-Часів Яр-Краматорськ і Куп’янський напрямок. Там де у них вже є сили і де вони вже зараз фізично промацують. На півдні вони також підводять додаткову артбригаду. Тобто, у цих місцях вони активно рухаються. А північ, Харківщину, крім повітряних ударів, обробляють ІПСО, щоб всі думали, що вони там підуть, але у них немає ресурсу», - сказав Коваленко.

Він вважає, що ворог навмисно запускає інформацію про можливий наступ на Харківщину й північ України, аби посіяти паніку і безлад серед цивільного населення.

Читайте також: Росія знову поширює ІПСО про можливий «наступ» на правобережну Херсонщину - ОВА

«Вони промацують не тільки фронт, а й цивільних. Обробляють своїми ІПСО й промацують реакції. Вкидають про наступ та оточення Харкова, фейкові повідомлення від ДСНС – мовляв, евакуюйтеся. Вони хочуть, щоб була певна паніка і якомога більше людей виїхало з міста. Таку ж тактику вони проводять щодо Сум, Чернігова, киян також починають лякати. Таким чином вони розмивають сприйняття, коли люди не розуміють, звідки ж вони будуть наступати», - пояснив Коваленко.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Ведучі - керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади “Азов” НГУ Дмитро “Дипломат”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-