Квітень може стати рекордним за кількістю застосованих Росією КАБів проти України - експерт

Квітень може стати рекордним за кількістю застосованих Росією КАБів проти України - експерт

Укрінформ
Квітень нинішнього року може стати рекордним за кількістю застосованих Росією керованих авіабомб (КАБів) проти України.

Таке припущення висловив військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі Українського Радіо, передає Укрінформ.

"Скоріше за все, квітень буде "рекордним" в частині використання ворогом КАБів. До прикладу, якщо у березні ворог використав близько 2300 КАБів, то за перший тиждень квітня вже 600 авіабомб прилетіло на нашу землю. За такої динаміки на кінець місяця ворог може вийти на позначку до 3 тисяч КАБів. Кожен із них несе смерть та руйнування", - зазначив Селезньов.

За його словами, РФ застосовує КАБи, які створюються на базі фугасних авіабомб вагою до 1,5 тонни. Наслідки руйнування - вирви завглибшки 6-8 метрів, у діаметрі понад 20 метрів, розліт осколків на кількасот метрів.

Читайте також: Торік виробництво для фронту потроїлося, цьогоріч очікується зростання ушестеро - експерт

"Путіну і його поплічникам абсолютно байдуже, скільки цивільного населення України може загинути внаслідок такої "бойової роботи". Йому важливо досягти мети – зруйнувати наші військові об'єкти, об'єкти інфраструктури, поцілити по нашій території, щоб створити атмосферу паніки, хаосу, безвладдя та зневіри", - зазначив експерт.

Водночас він додав, що це не привід для відчаю. "За рахунок гуртування, за рахунок професійної майстерності, за рахунок подальшого створення мережі інженерних фортифікаційних споруд ми зможемо тримати удар. Бо працює та українська оборонна промисловість, і наші західні партнери в рамках військово-технічного співробітництва. Тож війна триває і в нас немає жодного іншого варіанту, ніж знищувати ворогів, які зі зброєю в руках вдерлися на нашу землю", - сказав Селезньов.

Читайте також: Росії для наступу на Харків потрібне угруповання у 500 тисяч і резерв - військовий експерт

Як повідомлялося, Російська Федерація має на озброєнні дуже багато потужних 1500-кілограмових бомб, якими ворог намагається виснажити українську систему ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-