Розбіжності у пропаганді РФ призводять до високих втрат серед загарбників - ISW

Розбіжності у пропаганді РФ призводять до високих втрат серед загарбників - ISW

Укрінформ
Розбіжності у пропагандистських наративах у РФ призводять до високих втрат загарбників.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Аналітики звертають увагу на те, що розбіжності у наративах, які намагаються зобразити російські війська більш боєздатними за українські та які критикують недоліки армії РФ, призводять до великих втрат серед російської піхоти.

Зокрема, зауважує ISW, російські мілітарі-блогери визнають, що реальна ситуація на фронті кардинально відрізняється від тієї пропаганди, що поширюється в інформаційному просторі Росії. За словами одного з них, коментатори у РФ можуть «сміятися з контрнаступу України на Запорізькому напрямку, а потім втратити у багато разів більше російських солдатів на Авдіївському», тож Росія бреше сама собі про втрати, яких зазнає на війні.

Інший блогер констатує, що російські ЗМІ зациклилися на кадрах невдалих атак української бронетехніки під час контрнаступу влітку 2023 року, хоча російські війська стикаються із багатьма аналогічними проблемами під час атак, особливо через велику кількість дронів на полі бою.

Читайте також: На фронті за добу - 56 зіткнень, найбільше - на Новопавлівському напрямку

У ISW зазначають, що блогери у РФ сперечаються й про використання російської бронетехніки та її живучість на полі бою, а також про проведення штурмів. При цьому вони "дуже уважно стежать за тим, як такі розмови впливають на ширше розуміння війни", зауважують аналітики.

Як повідомлялося, за інформацією британської розвідки, від початку російського повномасштабного вторгнення добова кількість втрат РФ збільшилася більш як на 500 людей.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-