Гуменюк - про розстріл українських полонених у Кринках: Такий випадок не залишиться без уваги

Гуменюк - про розстріл українських полонених у Кринках: Такий випадок не залишиться без уваги

Укрінформ
Росіяни використовують інформацію про розстріл українських полонених для того, щоб демотивувати наших воїнів та налякати людей України.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Робота щодо з'ясування деталей злочину ще триває. Пам'ятаємо про те, що інформація вийшла саме з російських джерел. Вони використовують її для того, щоб демотивувати наших воїнів, налякати людей України», – сказала Гуменюк. 

Вона зауважила, що ще не ідентифіковано інформацію про те, що цей злочин було скоєно біля Кринок, не ідентифіковані люди.

«Такий випадок не залишиться без уваги. Він вже задокументований як злочин росіян. Я впевнена, що зусиллями Сил оборони і правоохоронних органів буде правильний результат і передача до Міжнародного трибуналу», – підкреслила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь».

Читайте також: Страта росіянами українських військових у Кринках: Лубінець звернувся до ООН та МКЧХ

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня в одному з Телеграм-каналів був опублікований відеозапис, на якому зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох полонених військовослужбовців. 

На відео видно, як представник армії Росії здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів, ймовірно, з автомата. 

В описі під записом зазначено, що подія відбулась поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області.

Фото: Facebook/Natalia Humeniuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-