Загарбники продовжують тероризувати Херсонщину, скидаючи вибухівку з дронів - Гуменюк

Загарбники продовжують тероризувати Херсонщину, скидаючи вибухівку з дронів - Гуменюк

Укрінформ
Ворог продовжує тероризувати населення Херсонщини, скидаючи вибухові пристрої з безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Ворог продовжує тероризувати населення Херсонщини, скидаючи вибухові пристрої з безпілотників. Особливість нашої операційної зони в тому, що фактично лінія фронту пролягає Дніпром і там керуючим чинником є відстань, на яку ворог намагається досягнути правого берега. Ми працюємо над тим, щоб вибивати його вогневі потужності з лівого берега якомога далі, щоб вони не досягали правого», – сказала Гуменюк. 

Вона зазначила, що щодоби є випадки, коли росіяни атакують FPV-дронами приватні будинки або скидають осколкові боєприпаси з дронів іншої модифікації по скупченню людей, автівках, які їдуть з одного населеного пункту в інший.

Читайте також: Росіяни за добу вдарили по 15 населених пунктах Херсонщини, двоє постраждалих

«Перед своїми псевдовиборами росіяни просували наратив про те, що повернуться в Херсон. Зараз вони всіма силами намагаються налаштувати місцеве населення Херсонської області на те, що Сили оборони не ті, хто їм потрібні, і треба чекати «руський мир». Таку саму тактику вони обирають і на ТОТ. Вони намагаються обстрілювати мирних мешканців і видають це за роботу Сил оборони України», – підкреслила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь».

Гуменюк повідомила, що ворог також продовжує дронові атаки, використовує безпілотники типу «Shahed-131», «Shahed-136». За її словами, їх траєкторія і географія свідчить про те, що росіяни намагаються пошкодити інфраструктуру, яка підтримує економіку України в тонусі, намагаються максимально нашкодити мирному населенню.

Вона зауважила, що цієї ночі у зоні відповідальності Оперативного командування «Південь» було знищено три дрони на Дніпропетровщині, три на Миколаївщині, два на Херсонщині і один на Одещині.

Читайте також: Мобілізація до російської армії: Гуменюк каже, що жителі захоплених територій вже «на олівці»

За її словами, уламками збитого дрона на Одещині пошкоджено приватне обійстя і обірвана лінія електропередач. Але ремонтні роботи вже ведуться. Люди не постраждали. Влучань не допущено. 

«Ми ретельно відстежуємо ворожі атаки, аналізуємо їх і бачимо траєкторію запуску дронів. Але навіть бойова робота може завдавати шкоди, тому обов'язково треба переходити в укриття», – наголосила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь».

Як повідомляв Укрінформ, минулої ночі сили ППО знищили всі 20 «Шахедів», які атакували Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-