Китай заперечує надання військової підтримки Росії

Китай заперечує надання військової підтримки Росії

Укрінформ
Пекін заперечує надання Китаєм військової підтримки Росії для її війни проти України та запевняє в належному контролі за експортом товарів військового призначення.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, коментуючи публікацію Bloomberg про збільшення допомоги Пекіна Москві та, зокрема, надання даних геопросторової розвідки.

«Позиція Китаю в українському питанні завжди об’єктивна і справедлива. Ми активно працюємо над просуванням мирних переговорів та політичного врегулювання», - сказала Мао.

Вона додала, що Китай не був стороною, яка призвела до «української кризи» (так у Пекіні називають війну – ред.) й не отримує від неї жодної вигоди, та запевнила в належному контролі китайського військового експорту.

«Китай регулює експорт товарів, що підлягають підвищеному контролю, відповідно до його законів і правил», - заявила дипломат.

Читайте також: Глава Мінфіну США попередила Пекін про наслідки для китайських компаній за допомогу Росії

Мао назвала відносини Китаю з Росією «нормальними» та закликала «відповідні країни», вочевидь, маючи на увазі США й решту партнерів України, «не нападати на них і не завдавати шкоди законним правам та інтересам китайських компаній».

Як повідомлялося, видання Bloomberg із посиланням на джерела у Вашингтоні поінформувало, що Сполучені Штати попереджають союзників про посилення підтримки Росії з боку Китаю, зокрема шляхом надання даних геопросторової розвідки.

Читайте також: МЗС Китаю анонсувало візит Лаврова на початку тижня

За даними ЗМІ, Китай надав Росії супутникові знімки для військових цілей, а також мікроелектроніку і верстати для танків.

Підтримка Китаю також включає оптичні прилади, паливо для ракет і посилення космічної співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-