Ворог за день може використовувати до 100 повітряних цілей різного типу - Євлаш

Ворог за день може використовувати до 100 повітряних цілей різного типу - Євлаш

Укрінформ
Ворог за день може використовувати до 100 повітряних цілей різного типу.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

"Ворог не може витрачати повністю всі ракети, оскільки він залишає свій стратегічний запас для надзвичайних випадків. Ми очікуємо і готові до масованих атак. Ворог, як показують останні тенденції, може використовувати приблизно до 100 повітряних цілей різного типу, які рухають з різною швидкістю, на різній висоті, які собою являють як крилаті, так і балістичні ракети, керовані авіаційні ракети та шахеди, які противник останнім часом впускав масованими групами і протягом ночі вони могли кружляти Україною, досягаючи або не досягаючи певних цілей", - сказав Євлаш.

Він зазначив, що ворог продовжує накопичувати ракети різних типів і в подальшому буде здійснювати атаки на критичну і стратегічну інфраструктуру України.

Читайте також: Найбільше шкоди території Сумщини ворог завдає КАБами - ОВА

"Проте ми також проводимо вивчення тактики їх застосування, як їх БПЛа, так і ракет, які вони використовують зі своїх МІГів , Су, Ту, і вже вживаємо всіх необхідних заходів для того, аби маневрувати нашими засобами та силами, які є в наявності та завдавати ефективного ураження всім повітряним цілям", - сказав Євлаш.

Як повідомляв Укрінформ, у березні російські загарбники застосували проти України понад 400 ракет різних типів, понад 600 дронів Shahed і понад 3 тисячі керованих авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-