На Бахмутському напрямку Сили оборони намагаються вибити росіян з Іванівського - військовий

На Бахмутському напрямку Сили оборони намагаються вибити росіян з Іванівського - військовий

Укрінформ
На Бахмутському напрямку ситуація динамічна і жвава, росіяни штурмують Богданівку, Кліщіївку, Андріївку, Іванівське. З останнього Сили оборони намагаються вибити ворога.

При цьому, якщо російські війська зможуть окупувати Часів Яр на Донеччині, який розташований на панівній висоті, то вони будуть мати вогневий контроль над Краматорськом, Дружківкою та Костянтинівкою, розповів в ефірі Українського радіо командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів ЗСУ "Ахіллес" 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Сірка Юрій Федоренко, передає Укрінформ.

За його словами, ситуація на фронті зараз достатньо динамічна і жвава. "Є населені пункти, які буквально горять. Противник не полишає своїх намірів щодо України, нарощує спроможності як військово-промислового комплексу, так і міграційні процеси, які відбуваються в них достатньо жваво: це і прихована мобілізація, і умовний рекрутинг, який вони запровадили – заохочення за підписання контракту в розмірі одноразової грошової допомоги. До прикладу, у Санкт-Петербурзі дають 5-6 тис. доларів, у Москві може бути і до восьми тисяч. І, відповідно, люди із провінції достатньо охоче підписують ці контракти", - розповів Федоренко.

Він додав, що противник продовжує нарощувати зусилля, щоб окупувати Донецьку, Луганську області, а також реалізувати свій намір щодо Запорізької області.

"По Донецькій області противник зараз закцентував свої основні зусилля на Бахмутському відтинку в напрямку Часового Яра. Чому Часів Яр? Бо це панівна висота, і в разі заволодіння нею противник зможе взяти під вогневий контроль Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ. І, відповідно, організувати плацдарм для подальшої окупації населеного пункту Костянтинівка, а також можливого висування (якщо буде так у них за планами) – в напрямку Слов'янська. Відповідно, противник б'є не тільки по Часовому Яру, а намагається вирівнювати лінію бойового зіткнення, штурмує населений пункт Богданівку, Іванівське, Кліщіївку, Андріївку", – зазначив комбат.

Водночас, як розповів Федоренко, за останній час противник істотних тактичних успіхів на полі бою не мав, а за минулу добу загалом не мав.

Читайте також: На Бахмутському напрямку прикордонники відбили штурм росіян

"У Богданівці, незважаючи на жваві бойові дії, лінія бойового зіткнення залишилася без змін. Під самим Часовим Яром деякі позиції мігрують, умовно, які займає противник, потім за рахунок об'єднаного вогневого впливу і відваги наших піхотних підрозділів вдається противника витіснити, поновити наше становище, тобто лінія не стала нестабільна, весь час йдуть бойові насичені дії. Населений пункт Іванівське – зараз один із найгарячіших, напевно, також тому, що противнику вдалося понад місяць тому зайняти кілька вулиць, потім просунувся ворог далі, потім Сили оборони його відтіснили… Тобто, іде боротьба навіть не за кожну вулицю – за кожен будинок. На поточний момент відсоток такий: 60% під окупацією, 40% – під контролем Сил оборони. Але є всі підстави вважати, що Силам оборони вдасться не просто стабілізувати, а поновити повністю своє становище, тобто противника вибити з населеного пункту. Над цим зараз йде дуже-дуже ефективна важка робота. Щодо Кліщіївки, то суттєвих успіхів за останню добу ворог не мав. Андріївка, як всі позиції, які Силами оборони були зайняті, залишається за нами", – підсумував військовий.

Раніше повідомлялося, що британська розвідка вважає, що метою російських військ є захоплення міста Часів Яр у Донецькій області, однак вони навряд чи здатні провести наступ.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-