Сили оборони відбили по чотири штурми на Оріхівському напрямку та лівобережжі Дніпра

Сили оборони відбили по чотири штурми на Оріхівському напрямку та лівобережжі Дніпра

Укрінформ
Сили оборони півдня за минулу добу відбили чотири штурми ворога на Оріхівському напрямку та чотири на лівобережжі Дніпра - на Херсонщині.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила пресслужба Сил оборони півдня.

«В операційній зоні Сил оборони півдня продовжується відбиття ворожих атак та контрбатарейна боротьба, спрямована на зменшення ворожого бойового потенціалу. На Оріхівському напрямку російські окупаційні війська здійснили чотири штурми, з яких по два у районах Малої Токмачки та Старомайорського. Успіху не мали. На лівобережжі Дніпра, на Херсонщині, окупанти спромоглися на чотири штурми наших позицій. Але і тут, зазнавши втрат, відійшли на свої вихідні позиції», - йдеться у повідомленні.

Крім того зазначається, що ворог активно проводить аеророзвідку, тисне артилерійськими обстрілами, завдає авіаційні удари та застосовує велику кількість ударних дронів різних типів.

Читайте також: Росія втратила в Україні вже 443 660 військових

На Оріхівському та Херсонському напрямках Сили оборони знищили 126 окупантів та 57 одиниць ворожої техніки.

«Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога на Оріхівському та Херсонському напрямках стало менше на 126 окупантів, 57 одиниць озброєння та військової техніки», - йдеться в повідомленні Сил оборони півдня в Телеграмі.

Зокрема, українські захисники знищили два танки, 22 одиниці автобронетехніки, 22 артилерійські системи, два БпЛА, одну радіолокаційну станцію, один комплекс дальнього візуального спостереження, шість аерофотостанцій та один човен.

Читайте також: На Луганському напрямку прикордонники знищили переправу росіян через річку

Сили оборони півдня продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що щодоби на півдні ворог використовує для розвідки близько 200 безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-