СБУ затримала у Києві бізнесмена, який постачав росіянам будматеріали для «зубів дракона»

СБУ затримала у Києві бізнесмена, який постачав росіянам будматеріали для «зубів дракона»

Укрінформ
Служба безпеки України затримала у Києві бізнесмена, який постачав до Росії будівельні матеріали для зведення укріплених районів на тимчасово захоплених територіях.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Затриманим є власник декількох підприємств із тимчасово захопленого Бердянська Запорізької області.

Встановлено, що після захоплення міста військами РФ фігурант почав співпрацювати із загарбниками. Зокрема, він постачав російським компаніям пісок, щебінь і цемент для будівництва фортифікаційних споруд на південному фронті.

Ідеться насамперед про масове виробництво протитанкових залізобетонних конструкцій, більш відомих як «зуби дракона».

Читайте також: СБУ оголосила підозру бізнесмену з Мелітополя, який будує для загарбників «зуби дракона»

Пізніше зловмисник виїхав до Києва, звідки продовжив керувати незаконним бізнесом у тимчасово захопленій частині Запорізької області. Для цього він залишив там повний склад свого топменеджменту й налагодив із ними дистанційний режим комунікації.

Саме за вказівкою фігуранта його підлеглі в Бердянську «перереєстрували» підконтрольні місцеві підприємства за російським «законодавством», після чого почали регулярно поповнювати бюджет РФ, сплачуючи до нього «податки».

Під час обшуку у столичному помешканні затриманого правоохоронці виявили документи й інші речові докази злочинної діяльності на користь Росії.

Читайте також: Загарбники на півдні нарощують фортифікаційне обладнання позицій

Зловмиснику оголосили підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора.

На цей час фігурант перебуває під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру так званому керівнику одного з підприємств тимчасово захопленого Мелітополя Запорізької області.

Фото: Служба безпеки України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-