РФ намагається просуватися на захід від Авдіївки, але за останні тижні без значного успіху - розвідка Британії

РФ намагається просуватися на захід від Авдіївки, але за останні тижні без значного успіху - розвідка Британії

Укрінформ
Російська армія продовжує поступово просуватися на захід від Авдіївки, переважаючи українські Збройні сили кількістю боєприпасів і особового складу, але за останні тижні не досягла значного прогресу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в аналітичному звіті Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Як зазначають у відомстві, наприкінці березня 2024 року російським військам майже напевно вдалось взяти під контроль два села - Тоненьке та Орлівку, і вони продовжують спроби захопити інші села в цьому районі.

«Росія продовжила атаки на кількох інших ділянках фронту, але за останні тижні не досягла значного прогресу», - йдеться у звіті.

За даними британських військових аналітиків, Росія зберігає значну перевагу за чисельністю військ, кількістю боєприпасів і техніки.

«Вона (РФ – ред.), ймовірно, набирає приблизно 30 000 додаткових військовослужбовців щомісяця і може продовжувати покривати втрати і продовжувати атаки, спрямовані на виснаження українських Збройних сил», - вважають експерти.

Читайте також: На фронті за добу - 72 зіткнення, авіація ЗСУ завдала 10 ударів по ворогу

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 30 березня 2024 року становлять близько 441 тисячі 520 осіб, при цьому за останню добу - ще 730 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-