Коштів на чеську ініціативу з закупівлі снарядів для України все ще бракує - міністр оборони Естонії

Коштів на чеську ініціативу з закупівлі снарядів для України все ще бракує - міністр оборони Естонії

Укрінформ
Міністр оборони Естонії Ганно Певкур заявив, що низка країн вже внесла кошти на закупівлю боєприпасів для України за ініціативою Чехії, проте грошей усе ще бракує.

Про це повідомляє ERR, передає Укрінформ.

За словами естонського міністра, у світі є де купити снаряди, але питання у коштах.

«Якщо ми говоримо про мільйон снарядів, це близько трьох мільярдів євро. Є різні калібри, менші трохи дешевші. Було б чудово, якби все вдалося зробити. Наразі можна сказати, що грошей не вистачає більше, ніж снарядів», - сказав Певкур.

Він зазначив, що кошти намагаються знайти насамперед у країнах Північної та Центральної Європи.

Водночас, за його словами, важко прогнозувати, коли снаряди можуть потрапити на фронт. Частина, можливо, надійде вже за декілька місяців, частина - лише до кінця року.

«Дуже багато залежить від того, що нам потрібно фізично перевірити деякі снаряди цих можливих партнерів. Нам сказали, що там можна дістати [снаряди], але в якому вони стані, чи придатні взагалі до використання - все це треба перевірити», - сказав Певкур.

Читайте також: Транспортування боєприпасів для України у межах чеської ініціативи вже організовують - Сікорський

Як повідомляв Укрінформ, Чехія ініціювала закупівлю на гроші ЄС боєприпасів для України в третіх країнах. Йшлося про 800 тисяч боєприпасів, які були знайдені в різних частинах світу.

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський згодом заявив, що Варшава подвоїть свій фінансовий внесок в ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ.

Фото: Minister of Defence Estonia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-