Ворог посилив повітряну безпілотну розвідку на півдні та в тилу - Гуменюк

Ворог посилив повітряну безпілотну розвідку на півдні та в тилу - Гуменюк

Укрінформ
Армія РФ намагається вести безпілотну розвідку вздовж лінії зіткнення на півдні та в тилу.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала керівниця обʼєднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Вони їх (втрати - ред.) ще підраховують і не зовсім оговталися від них. Ми бачимо, що активності корабельного угруповання в акваторії ані Чорного, ані Азовського моря не спостерігається. Забезпечення безпеки пункту базування відбувається фактично зсередини. Вони намагаються викривати надводну обстановку радіолокаційним способом, не виходячи на бойове чергування", - сказала Гуменюк.

Вона додала, що ворог посилив повітряну безпілотну розвідку, оскільки не може викривати обстановку, виходячи в море.

"Бачимо активність безпілотних розвідників саме в напрямку Миколаївської, Одеської областей. Над акваторією моря регулярно фіксуємо присутність таких безпілотників і продовжуємо по них бойову роботу. За минулу бойову добу нам вдалося знищити три безпілотні розвідники в нашій операційній зоні", - зазначила Гуменюк.

За її словами, ворог намагається максимально розвідувати ситуацію і на лініях зіткнення, і у тилу.

Читайте також: ППО вночі знищила 26 із 28 дронів-камікадзе, якими атакувала РФ

"Крім того, вони намагаються вишукувати об'єкти для майбутніх уражень в рамках точкових атак балістикою, до прикладу, як вчорашня атака у Миколаєві, і таких атак, які вони планують по енергооб'єктах. Очевидно, що вони продовжують мати зацікавленість в цьому напрямку. Якщо раніше ми фіксували в нашій операційній зоні близько 150 безпілотників, розвідників на добу, зараз через штормове попередження, поривчастий вітер, підвищена туманність, вони зменшили активність, але вона не нижче за 80-90 безпілотних розвідників за добу", - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 23 березня у тимчасово окупованому Севастополі прогриміло близько 10 вибухів. Сили оборони України уразили російські великі десантні кораблі "Ямал" та "Азов", центр зв'язку і декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту Російської Федерації у тимчасово окупованому Севастополі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-