Контррозвідка виявила 1700 спроб ворожих технічних проникнень до Сил оборони – Малюк

Контррозвідка виявила 1700 спроб ворожих технічних проникнень до Сил оборони – Малюк

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення фахівці Служби безпеки виявили 1700 спроб ворожих технічних проникнень до Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це очільник спецслужби повідомив в інтерв’ю телеканалу ICTV у рамках марафону «Єдині новини».

«У нас війна IT-технологій і, повірте, ворог тут не пасе задніх.

Більше 1700 ворожих технічних проникнень до наших Сил оборони виявили наша IT і військова контррозвідка з початку війни», - сказав він.

За словами Малюка, ворог використовує так звані ШПЗ (шифровані програмні закладки).

«Сім різновидів їх встановлено нами з початку війни. Вони дистанційно впроваджують їх у будь-який мобільний термінал типу Андроїд. Після цього ворог онлайн здобуває інформацію – не лише те, що знаходиться у месенджерах у того, хто користується телефоном чи комп’ютером, а у тому числі використовується варіант підключення в онлайн і прослуховування усього, що відбувається», - додав очільник спецслужби.

Читайте також: Україна є одним зі світових лідерів у розробці й тестуванні технологій на полі бою - Міноборони

На уточнююче запитання, чи означає це, що ворог може проникати в операційну систему Андроїд, Малюк відповів: «Є певний перелік заходів безпеки так званих заходів для підтримки відповідної гігієни, які потрібно вживати, щоб ворог цього не міг зробити. Але така велика кількість цих «шлюзів», проникнень нами виявлена».

Як повідомляв Укрінформ, після ураження Керченського мосту українськими спецслужбами ворог припинив використовувати його для постачання зброї.

Фото: Facebook СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-