Українцям вдалося боляче вдарити по паливній галузі РФ - естонський експерт

Українцям вдалося боляче вдарити по паливній галузі РФ - естонський експерт

Укрінформ
Попри обмежені ресурси, українцям вдалося боляче вдарити по паливній галузі РФ.

Як передає Укрінформ, про це сказав начальник Генштабу Кайтселійта (естонський добровольчий Союз оборони) полковник Ееро Ребо, повідомляє естонський мовник ERR.

Проте, за словами полковника, удари по російських НПЗ найближчим часом навряд чи вплинуть на хід війни. «Знаючи, як влаштована РФ, можна сказати, що в її мирного населення відберуть усе паливо до останньої краплі, перш ніж вони перестануть використовувати танки на полі бою. Водночас ми бачимо, що РФ заборонила експорт бензину», - сказав Ребо.

Він зазначив, що під час повномасштабної війни оборонна промисловість РФ істотно збільшила виробництво. Але всю економіку неможливо перетворити на економіку воєнного часу. Полковник додав, що Росія докладає великих зусиль, прагнучи наростити виробництво дронів, водночас розвиваючи можливості для боротьби з українськими безпілотниками.

Читайте також: Стефанішина - про удари по російських НПЗ: Діємо відповідно до найкращих стандартів НАТО

Відповідаючи на запитання журналіста, чи потрібно Україні зосередитися на мобілізації та військовій промисловості, Ребо сказав, що мобілізація дуже впливає на економіку, й українська влада, ймовірно, розуміє це.

«Україна, звичайно, може провести мобілізацію, але це вплине не тільки на психологію народу, а й на економіку. З іншого боку, ми також повинні розуміти, що Україна перебуває у війні не два роки, а 10 років, і існують певні обговорені із суспільством правила, які випливають із часів проведення антитерористичної операції на сході», - сказав начальник Генштабу Кайтселійта.

Він зазначив, що російські війська досягли невеликого прогресу на лінії фронту в Україні, оскільки мають більше артилерії і почали використовувати більше безпілотників. Однак просування російських сил є незначним, бо Україна добре діє в обороні. «Ми бачимо і те, як Україна береже людей. Як у безнадійній ситуації українська армія здає позиції і як в обороні ллється кров», - сказав полковник.

Він також прокоментував удари російських військ по енергетичній інфраструктурі України минулого тижня в умовах холодної та вологої погоди. «[Це робиться] щоб, з одного боку, тероризувати населення України, а з іншого - через відключення електроенергії впливати на економіку, зокрема українську військову промисловість», - зазначив Ребо.

Читайте також: Росія навряд чи зможе захистити всі НПЗ - британська розвідка

Як повідомлялося, артилерійські снаряди з нового пакета військової допомоги Естонії будуть доставлені в Україну «вже через кілька тижнів».

Фото: Siim Lõvi/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-