Українські війська побудували значні укріплення у формі кільця біля Часового Яру - ISW

Українські війська побудували значні укріплення у формі кільця біля Часового Яру - ISW

Укрінформ
Російські війська намагаються просуватися в напрямку Часового Яру Донецької області, але навряд чи зможуть загрожувати цьому населеному пункту оточенням або окупацією впродовж найближчих місяців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ISW.

Зазначається, що окремі російські джерела описують активність окупантів у районі Бахмута впродовж останніх місяців як створення умов для можливої наступальної операції з оточення та захоплення Часового Яру.

"Російські війська у листопаді 2023 року розпочали локалізовану наступальну операцію на Бахмутському напрямку, метою якої є відвоювання території, звільненої Україною під час контрнаступу влітку 2023 року, та захоплення міста Часів Яр", - йдеться у звіті.

Доступні зображення, які аналітики ISW зараз не публікуватимуть, щоб зберегти оперативну безпеку підрозділів ЗСУ, показують, що українські війська побудували значні укріплення у формі кільця в районі Часового Яру, і російські війська, ймовірно, щосили намагатимуться прорвати їх.

Українські та російські джерела повідомили, що російські війська планували перекинути додаткові сили в район Бахмута з авдіївського напрямку у середині лютого, але можливість використати тактичні вразливі місця безпосередньо на захід від Авдіївки спонукала російські війська підтримувати темп наступальних дій у цьому районі.

На думку експертів ISW, це також могло суттєво завадити російському командуванню зосередити додаткові сили на бахмутському напрямку. Наразі незрозуміло, чи достатні сили окупантів у районі Бахмута для потенційного наступу на Часів Яр.

Однак російським військовим, ймовірно, доведеться досягти помітних тактичних успіхів на південний схід та північний захід від Часового Яру, перш ніж розпочати спроби оточення цього населеного пункту.

Читайте також: Нова російська залізниця на окупованих територіях є досяжною для ударів ЗСУ - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, у місті Часів Яр Донецької області досі мешкають 790 людей, більшість з яких - люди похилого віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-