Колишні «вагнерівці» брали участь у визвольній операції на території Росії - командир РДК

Колишні «вагнерівці» брали участь у визвольній операції на території Росії - командир РДК

Укрінформ
Командир та засновник Російського добровольчого корпусу Денис (Whiterex) заявив, що колишні бійці ПВК "Вагнер" у лавах РДК брали участь у бойових діях, зокрема у визвольній операції на території РФ, та добре себе проявили.

Про це він сказав на пресконференції в Укрінформі.

"Колишні бійці ПВК "Вагнер" вже брали участь у лавах РДК (у бойових діях - ред.) на Авдіївському і Лиманському напрямках і, безумовно, вони брали участь і у цій обмеженій військовій операції, яку ми проводили на території РФ і продовжуємо проводити", - сказав командир РДК.

Він зауважив, що ці бійці добровільно стали до лав РДК, оскільки вважали це правильним.

Читайте також: Російські добровольці знищили на території РФ 651 військового

"Вони зробили це, бо як тільки людину дістають із інформаційного вакууму, у якому вона перебуває у РФ, у людини зразу відкриваються очі на те, що відбувається. Вона розуміє, де брехня, де правда. Рішення виступати на боці РДК приймається цими людьми доволі швидко, і поки що ні ми, ні вони про це рішення не пошкодували", - сказав командир РДК.

На його думку, цей експеримент можна вважати абсолютно успішним.

"Ми цим людям даруємо не просто можливість боротися у наших лавах, змінити російський піксель на камуфляж РДК - ми даруємо цим людям можливість почати життя з початку. Безумовно, ми будемо продовжувати залучати до цієї боротьби до наших лав інших бійців Міноборони РФ", - сказав Whiterex.

Читайте також: Спеціальна визвольна операція на території РФ триватиме - легіон «Свобода России»

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня легіон "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон – добровольчі російські формування, які воюють на боці України, - зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у межах спільної операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-