Король Нідерландів відвідав навчання військових ЗСУ в рамках операції ІНТЕРФЛЕКС

Король Нідерландів відвідав навчання військових ЗСУ в рамках операції ІНТЕРФЛЕКС

Відео
Укрінформ
Король Нідерландів Віллем-Александр відвідав навчання військових ЗСУ в рамках операції ІНТЕРФЛЕКС.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомив королівський дім Нідерландів у соцмережі Х.

“В рамках операції ІНТЕРФЛЕКС займаються підготовкою українських новобранців. Нідерланди роблять свій внесок, серед іншого, щодо вправ із влучної стрільби, надання медичної допомоги та військового права. Король відвідав навчання в рамках операції ІНТЕРФЛЕКС у Великій Британії та поспілкувався з інструкторами та українськими солдатами”, - йдеться у повідомленні.

“Operation Interflex” – програма підготовки українських військових за стандартами Королівських збройних сил Великої Британії.

Як зазначає королівський дім, Нідерланди беруть участь у цій навчальній програмі з вересня 2022 року. До 2023 року навчання пройшли близько 34,5 тис. українців. Цього року має бути підготовлено ще вісім випусків. У кожному по двісті новобранців. Навчання проводиться підрозділом Королівської армії Нідерландів і включає вправи зі стрільби, поводження зі зброєю, ведення бою в містах та окопах, надання медичної допомоги тощо.

Окрім військових зі Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії українських армійців готують кращі інструктори та інструкторки з Австралії, Данії, Канади, Литви, Естонії, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Румунії, Фінляндії та Швеції.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українських захисників тактичній медицині

Операцію ІНТЕРФЛЕКС було розпочато в червні 2022 року. Ця провідна у світі навчальна програма, яка реалізується по всій Великій Британії, залучає новобранців-добровольців, які приєдналися до ЗСУ, не маючи практично жодного військового досвіду, і навчає їх навичкам, необхідним для виживання та ефективності у бойових діях на передовій.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії в рамках багатонаціональної навчальної операції ІНТЕРФЛЕКС тривають навчання військовослужбовців Сил оборони України відпрацюванню штурмових дій на місцевості з приміською забудовою, зокрема штурму та зачистці будівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-