У Британії українські військові навчаються штурмувати будівлі

У Британії українські військові навчаються штурмувати будівлі

Фото
Укрінформ
У Великій Британії в рамках багатонаціональної навчальної операції ІНТЕРФЛЕКС тривають навчання військовослужбовців Сил оборони України з відпрацювання штурмових дій на місцевості з приміською забудовою, зокрема штурму та зачистці будівель.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«У рамках багатонаціональної навчальної операції ІНТЕРФЛЕКС під керівництвом австралійських інструкторів операції «Куду» Сухопутних військ Австралійських сил оборони продовжуються навчання військовослужбовців Сил оборони України відпрацюванню штурмових дій на місцевості з приміською забудовою, зокрема штурму та зачистці будівель. Тренування відбувалося на одному з британських полігонів, де реалістично відтворена урбанізована місцевість: кількаповерхові приватні будинки, мініготелі, городи і сади, господарські приміщення, паркани та огорожі», - йдеться в повідомленні.

У Британії тривають навчання українських військових в рамках операції ІНТЕРФЛЕКС / Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Як зазначається, під керівництвом британців військові ЗС України вчилися просуватися вперед, будинок за будинком, правильно обирати позиції для вогневого контролю, застосовувати гранати і дими, рятувати та евакуйовувати поранених, діяти злагоджено в групах. Окрему увагу приділили аналізу ситуації на ділянці фронту. Визначили порядок доповіді командирам, аби ті завжди мали актуальну інформацію та контролювали обстановку на ділянці.

За інформацією Генштабу ЗСУ, окрім військових зі Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії українських армійців готують кращі інструктори та інструкторки з Австралії, Данії, Канади, Литви, Естонії, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Румунії, Фінляндії та Швеції.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають бійців ЗСУ в Польщі

Навчання було розпочато у Великій Британії після того, як операцію ОРБІТАЛ, довгострокову програму навчання Британської армії в Україні, довелося призупинити, коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

В пресслужбі нагадали, що операцію ІНТЕРФЛЕКС було розпочато в червні 2022 року. Ця провідна у світі навчальна програма, яка реалізується по всій Великій Британії, залучає новобранців-добровольців, які приєдналися до ЗСУ, не маючи практично жодного військового досвіду, і навчає їх навичкам, необхідним для виживання та ефективності у бойових діях на передовій.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії в межах операції Interflex від червня 2022 року до кінця 2023 року пройшли підготовку 33 тисячі українських військових.

У січні 2024 року Міністерство оборони Естонії заявило про приєднання до операції Interflex із підготовки українських військових.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-