Військовий розповів, чим «мотивований» ворог і про що забувають українці

Військовий розповів, чим «мотивований» ворог і про що забувають українці

Відео
Укрінформ
Одна частина окупантів має на меті лише вбивати і грабувати, а інша перебуває під страхом невиконання військових наказів.

Так охарактеризував «мотивацію» ворога в черговому випуску проєкту «Станція Краматорськ» військовий-нацгвардієць Дмитро Курилович із позивним «Дронго».

«Одні прийшли нищити, їхня мотивація – розкрадати і вбивати. Інші бояться не виконувати накази і що свої ж їх розстріляють», - зазначив Курилович.

При цьому він вважає, що лише кількості їхніх загиблих окупантам вистачило б, аби скинути своє злочинне державне керівництво.

«Якби вони зібрали своїх полеглих 300-400 тисяч і спрямували до Москви, то скинули б свою владу, і не було б ніякої війни. Та вони бояться своїх поліцейських, які їх посадять, але не бояться тут здохнути», - наголосив військовий.

Читайте також: Військова: Росія - як карткова піраміда, її можуть чекати «чорні лебеді»

Водночас він з тривогою помічає, що українці починають забувати про війну, повертаючись до звичного способу життя.

«Більшість людей забуває про військових. Третій рік війна, і більшість людей уже забули, що це таке. Коли почалася війна, люди викладали все, що у них є, аби допомогти армії. Зараз ходять у клуби, на вечірки», - зазначив Курилович.

Дмитро Курилович пішов до війська добровольцем у 2014 році після загибелі на війні свого батька. Колишній старший стрілець, військовослужбовець Нацгвардії, нині водій-санітар у Першій президентській бригаді НГУ імені Петра Дорошенка «Буревій». Під час повномасштабного вторгнення РФ захищав Київщину, Харківщину, брав участь у звільненні Святогірська та Лимана. Неодноразово був поранений, зараз проходить лікування та реабілітацію.

Проєкт «Станція Краматорськ» - це серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту - через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні фейкові російські ІПСО на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови - документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-