Чорноморський флот РФ обмежується операціями в східній частині моря - британська розвідка

Чорноморський флот РФ обмежується операціями в східній частині моря - британська розвідка

Укрінформ
Військове відомство РФ шукає способи зберегти флот у Чорному морі. Наразі операції російських кораблів обмежені, а захист від дронів посилено.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Як зазначається, успіх України у веденні асиметричної морської ударної кампанії, що триває, призвів до візиту міністра оборони РФ Сергія Шойгу на командний пункт Чорноморського флоту (ЧФ) до тимчасово окупованого Криму 17 березня 2024 року.

Там Шойгу отримав оновлену інформацію про операції ЗСУ та обговорив ефективність власних військово-морських сил. За даними Міноборони РФ, він оголосив про нові заходи для підрозділів російського ЧФ щодо зниження загрози з боку безпілотних літальних апаратів та безпілотних надводних апаратів.

За даними британської розвідки, особлива увага приділялася проведенню щоденних навчань щодо забезпечення готовності до боротьби дронами, щоб дати можливість екіпажам кораблів швидко відбивати атаки вдень та вночі. Шойгу також наказав оснастити невстановлені об'єкти додатковою великокаліберною зброєю для посилення їхнього захисту.

"Російський ВМФ, швидше за все, вдався до обмеження своїх операцій східною частиною Чорного моря, оскільки його втрати зростають. Оскільки Україна продовжує шукати можливості для завдання ударів на відстані, російське Міністерство оборони було змушене активізувати зусилля зі збереження свого флоту в Чорному морі", - йдеться у звіті.

Читайте також: Міноборони РФ має намір захищати Чорноморський флот від українських ударів - ISW

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення російської армії Україна вивела з ладу близько 33% бойових кораблів Чорноморського флоту РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-