Росія звужує ділянки наступу - експерт

Росія звужує ділянки наступу - експерт

Укрінформ
Російські окупанти звужують ділянки своїх наступальних дій в Україні, бо не можуть уже атакувати таким широким фронтом, як раніше.

Таку думку в ефірі Українського Радіо висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"На Куп’янському напрямку справді фіксується зменшення інтенсивності ворожих атак. Там є обстріли, але вони менше застосовують штурмів. Ці атаки успішно відбиваються. На Лиманському напрямку також зменшується кількість атак. Видно, що російські війська на тлі виснаження і втрат просто концентруються і звужують свої наступальні дії. На сьогодні це три ділянки, де сконцентрована найбільша кількість атак. За минулу добу це Новопавлівський напрям. Там було застосовано понад 30 атак, ворог намагається рухатися на Курахове та Вугледар, прагне витискати наші позиції. Плюс Авдіївський напрям і напрямок Часового Яру", - сказав Мусієнко.

Читайте також: Армія РФ минулої доби поранила двох жителів Донеччини

Ворог звужує ділянки наступальних дій, вважає експерт, тому що не може наступати таким широким фронтом, як це було раніше: "Якщо далі так триватиме, то вони визначаться, думаю, з двома напрямками, а потім і з одним, де будуть намагатися зробити прорив. Це буде або напрямок на Вугледар, або Авдіївський, або Часів Яр".

Росіяни постійно перекидають додаткові резерви, а це свідчить про те, що їм важко вдається реалізовувати свої плани, переконаний Мусієнко.

Він також зазначив, що на сьогодні відсотків 70 того, що знищується або пошкоджується на фронті, це робота дронів: "Тобто безпілотники, які дуже активно знищують бойові машини, танки, артилерію, насправді творять дива. Вони створюють допоміжну можливість і серйозну альтернативу тому, що нам десь не вистачає артилерійських снарядів".

Стосовно нестачі останніх керівник Центру військово-правових досліджень відзначив, що на деяких напрямках ситуація дещо покращилась ― було підвезено боєкомплект, з’явилися додаткові снаряди, міни.

"На жаль, ще не на всіх ділянках, нам потрібно більше. Покращення відбулося за рахунок постачань європейських снарядів з того траншу, який нам був обіцяний. Ми чекали мільйон снарядів на березень, а зараз є лише 30% від них", - сказав Мусієнко.

Щодо снарядів із Чехії, зауважив експерт, їх іще немає, "і це питання найближчого місяця-двох, не швидше".

Як повідомлялося, президент Чехії Петр Павел на полях Мюнхенської безпекової конференції оголосив, що Прага знайшла близько 800 тис. боєприпасів (500 тис. калібру 155 мм та 300 тис. – 122 мм) у третіх країнах, які члени ЄС могли б закупити для України. Цю ініціативу вже підтримали кільканадцять держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-