Сили оборони відбили 57 атак на чотирьох напрямках

Сили оборони відбили 57 атак на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 57 ворожих атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському й Новопавлівському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 14 березня.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 68 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Російські загарбники протягом доби здійснили по позиціях Сил оборони та населених пунктах України 14 ракетних і 103 авіаційні удари, а також 45 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційних ударів протягом доби війська РФ завдали по районах Олександрівки, Пономаренків, Романкового, Великої Писарівки та Попівки Сумської області, а також Липців, Борщової й Вільчої Харківської області.

Близько 30 населених пунктів на вказаних двох напрямках потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників, зокрема Гірськ, Костобобрів і Хрінівка Чернігівської області, Середина-Буда, Краснопілля та Запсілля Сумської області, Ветеринарне, Борисівка, Амбарне і Стрілеча Харківської області.

На Куп’янському напрямку російська армія не вела наступальних (штурмових) дій, натомість атакувала з мінометів й артилерії населені пункти. Ворожих обстрілів зазнали понад 10 міст і сіл, серед них - Синьківка, Іванівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили 16 ворожих атак у районах Тернів, Ямполівки та Роздолівки Донецької області, а також Білогорівки Луганської області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися прорвати там оборону.

Понад 20 населених пунктів на Лиманському напрямку протягом доби постраждали від артилерійських і мінометних ударів російської армії, зокрема Білогорівка Луганської області, Терни¸ Спірне та Дворічна Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили п'ять ворожих атак у районах Богданівки Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

Із авіації російські війська вдарили по району Нью-Йорка Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Богданівка, Васюківка й Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили 18 ворожих атак у районах Бердичів, Орлівки, Тоненького, Первомайського й Водяного Донецької області.

По районах Бердичів, Кераміка, Новобахмутівки, Новокалинового, Прогреса, Семенівки та Желанного Донецької області відпрацювала бойова авіація РФ.

Близько 25 населених пунктів на Авдіївському напрямку протягом доби потерпали від артилерійських і мінометних ударів російської армії, серед них - Олександропіль, Керамік, Новобахмутівка та Семенівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. За підтримки авіації російські війська 18 разів намагалися прорвати там оборону.

Авіаційних ударів РФ зазнали райони Костянтинівки й Урожайного Донецької області.

Із артилерії й мінометів російська армія обстріляла на цьому напрямку близько 20 населених пунктів, зокрема Красногорівку, Георгіївку, Парасковіївку і Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку війська РФ за підтримки авіації шість разів атакували позиції Сил оборони в районах Старомайорського Донецької області й Роботиного Запорізької області, а також західніше від Вербового.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Російські війська можна вигнати, але це залежить від кількості снарядів

Із авіації загарбники били по районах Вільного Поля, Сторожевого і Старомайорського Донецької області та Малинівки Запорізької області.

Близько 20 населених пунктів на Оріхівському напрямку протягом доби зазнали артилерійських і мінометних ударів російської армії, серед них - Полтавка, Рівнопіль, Чарівне та Оріхів Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни один раз спробували штурмувати позиції Сил оборони, але безуспішно.

По близько 20 населених пунктах загарбники спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Львовому, Іванівці, Садовому, Ольгівці й Миколаївці Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, на Оріхівському напрямку з'явилася нова точка спроб ворожого наступу - Времівський виступ.

Фото: Генштаб ЗСУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-