У Силах оборони розповіли про ефект від знищення пункту управління на танкері «Механік Погодін»

У Силах оборони розповіли про ефект від знищення пункту управління на танкері «Механік Погодін»

Укрінформ
Фіксується значне зменшення використання російською окупаційною армією FPV-дронів на Миколаївському напрямку після знищення Силами оборони ворожого командного пункту на танкері «Механік Погодін» у районі Кінбурнської коси.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ із посиланням на Арміяінформ.

«Знищення пункту управління дронами в районі Кінбурнської коси, який розташовувався на цивільному судні, нагадаю, це було кілька днів тому, привело до того, що на Миколаївському напрямку використання FPV-дронів суттєво знизилось», — розповіла речниця Сил оборони півдня України.

Читайте також: У ВМС повідомили деталі знищення російського танкера «Механік Погодін»

Крім того, за словами Гуменюк, знову на боці Сил оборони України географія. «Правий берег, який вище за лівий, дозволяє нам ефективніше застосовувати, до прикладу, радіоелектронну боротьбу, ніж ворогам», — зазначила вона.

Як повідомлялось, 11 березня 2024 року внаслідок успішного повітряного удару Повітряними силами ЗС України в районі Кінбурської коси було знищено танкер під прапором РФ "Механік Погодін", який росіяни використовували як пункт управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-