Боєприпаси, закуплені за чеською ініціативою, можуть надійти Україні у червні

Боєприпаси, закуплені за чеською ініціативою, можуть надійти Україні у червні

Укрінформ
Боєприпаси, закуплені в країнах, які не є членами ЄС, в рамках чеської ініціативи, можуть прибути в Україну вже в червні.

Про це заявив радник прем'єр-міністра Чехії з питань національної безпеки Томаш Пояр, передає Укрінформ з посиланням на Euractive.

"Обіцяні гроші повинні надійти, і контракти повинні бути укладені. Коли контракт буде укладений, знадобиться кілька тижнів, щоб доставити їх (боєприпаси – ред.) в Україну. Починаючи з червня, поставки можуть початися", - сказав Пояр.

Водночас він відмовився розкрити, з яких країн надійдуть боєприпаси, заявивши, що ініціатива шукає боєприпаси по всьому світу, "де б вони не були доступні за розумною ціною і належної якості".

Координатори ініціативи очікують, що Росія спробує зірвати постачання боєприпасів в Україну, тому всі інші деталі намагаються тримати в таємниці.

На сьогодні понад 15 країн взяли на себе зобов'язання фінансувати закупівлю боєприпасів. Серед них Бельгія, Нідерланди, Німеччина, Франція і Норвегія, а також неєвропейські члени НАТО, такі як Канада. Чеська Республіка визначає наявні боєприпаси по всьому світу, а інші країни надають необхідне фінансування. Потім Чехія координує доставку боєприпасів в Україну.

Читайте також: Пентагон розкрив вміст нового оборонного пакета для України

Як повідомляє Укрінформ, чеський виробник зброї Czechoslovak Group пропонує Україні, яка стикнулася зі значним браком боєприпасів, наростити власне виробництво.

Фото: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-