Росія сповільнює наступ під Авдіївкою - NYT

Росія сповільнює наступ під Авдіївкою - NYT

Укрінформ
Після швидких успіхів навколо Авдіївки Донецької області російські війська сповільнюють свій наступ.

Про це повідомляє The New York Times, передає Укрінформ.

Як пише видання, після захоплення російською армією Авдіївки три тижні тому Україна та союзники побоювалися, що окупанти зможуть розвинути свій успіх і швидко просунутися стратегічними вузлами та населеними пунктами. Однак після стрімких успіхів у наступні дні російський наступ застопорився в районі трьох сусідніх сіл.

Військові експерти називають кілька факторів, що сповільнюють просування росіян - зокрема місцевість, яка не підходить для наступальних операцій, виснаження військ РФ після місяців боїв, а також те, що українська армія направила значні сили для захисту цього району.

Водночас, як пише видання, Росія все ще зберігає ініціативу на полі бою, а військові аналітики стверджують, що її сили все ще можуть прорвати українські лінії оборони, зокрема, через відсутність американської військової допомоги.

Проте наразі бойові дії перетворилися на безрезультатні бої «вперед і назад», які були характерні для більшості боїв на передовій торік.

Читайте також: На фронті за добу - 73 зіткнення, найбільше на Новопавлівському напрямку

«Захоплення Авдіївки не призвело до краху українських ліній, можливості для росіян вийти на відкриту територію або навіть досягти великих успіхів. Немає ніяких рішучих дій чи прориву», - наголосив заступник директора Інституту стратегічних та оборонних досліджень США Тібо Фуйе.

Зазначається, що за останні 10 днів Росія захопила лише трохи більше квадратного кілометра землі, а її війська ведуть бої у селах Бердичі, Орлівка та Тоненьке (Донецька область).

Російські війська, «схоже, намагаються просунутися вперед, використовуючи невеликі штурмові групи піхоти, але їх знищують на відносно відкритій місцевості на захід від Авдіївки», наголосив аналітик Black Bird Group Пасі Пароїнен.

NYT пише, що якщо російські війська зрештою захоплять ці три села, незрозуміло, якими будуть їхні наступні дії, враховуючи, що місцевість горбиста зі струмками та водоймами, що ускладнює подальше просування.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу, загальні бойові втрати армії Російської Федерації в Україні з 24 лютого 2022 року по 10 березня 2024 року становлять близько 424 тисяч 060 загарбників, з них 900 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-