Загроза проникнення диверсантів із півночі не зникла - Демченко

Загроза проникнення диверсантів із півночі не зникла - Демченко

Укрінформ
Загроза проникнення диверсійно-розвідувальних груп з півночі не зникла, хоча певний час відзначалося зниження їх активності.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, коментуючи в ефірі телемарафону "Єдині новини" останній бій із ворожою ДРГ на Сумщині, передає кореспондент Укрінформу.

"Певний час ми бачили зниження активності ворожих ДРГ і по Сумському напрямку, і по Харківському, але, як бачимо, ця загроза нікуди не зникає. Ворог продовжує використовувати свої ДРГ, які планують або хочуть зайти на нашу територію", - сказав Демченко.

Він нагадав, що в ніч проти 7 березня прикордонники виявили на Сумщині ворожу ДРГ і відкрили по ній вогонь. Підтримку прикордонникам надали артилерійські підрозділи, і диверсанти відступили.

Читайте також: На Сумщині виявили схрон з боєприпасами для російських ДРГ

"Також бачимо, що ворог не полишає спроб використовувати своїх диверсантів і по Харківщині. Поки матимемо такого сусіда, загроза заходу ДРГ залишатиметься", - наголосив Демченко.

Як повідомлялося, у ніч проти 7 березня прикордонники у складі Сил оборони виявили диверсійно-розвідувальну групу, яка рухалася з боку РФ. По диверсантах відкрили вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Ворог відступив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-