Європа має зрозуміти, що зброя на складах не працює - Подоляк

Європа має зрозуміти, що зброя на складах не працює - Подоляк

Укрінформ
Країнам Європи потрібно зрозуміти кілька речей, зокрема те, що їхня зброя має не зберігатися на складах, а працювати на полі бою в Україні.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає Укрінформ.

«Європі потрібно прийняти для себе кілька рішень… На складах зброя не працює, зброя працює на полі бою. А на складах вона може п’ять років відлежати, після цього доведеться її змінювати. І тому сьогодні зброя має бути в Україні», - сказав він.

Інший постулат, який, на думку Подоляка, мають усвідомити у Європі,– гроші пахнуть.

«Тобто, ви не можете займатися бізнесом із РФ, думати про те, що можна на Росії заробляти. Далі – ваші компанії не можуть працювати у РФ, не можуть обходити санкції, бо це і є продовження війни. Це якраз і є можливість РФ виготовляти ракети, у тому числі балістичні, якими вона атакує», - пояснив радник керівника ОП.

Читайте також: ЄС зараз веде правильну дискусію про необхідність довести війну до поразки Росії - Подоляк

За його словами, також європейці мають зрозуміти, що ніхто не буде будувати систему захисту проти неадекватних країн на кшталт РФ, окрім самої Європи.

«Можна проводити багато самітів, але в один момент ти маєш зрозуміти: інвестиції у військове виробництво мають бути у такому обсязі. Ключовими інструментами цих інвестицій мають бути дрони, ракети далекобійні, системи ПРО. І все це має, відповідно, працювати на полі бою. Ця логіка поступово вимальовується в Європі», - зазначив Подоляк.

Він висловив переконання, що Україна буде ключовим елементом гарантій безпеки для Європи: «Не для нас Європа буде ключовим гарантом безпеки, а ми будемо для Європи гарантом безпеки. Але Європа має у це вкладати певні ресурси… Це конкретні кошти у спільні виробництва дронів, систем ПРО і, безумовно, в авіаційні компоненти».

Читайте також: Подоляк: Наявність 40-70 F-16 в Україні суттєво впливатиме на події на фронті

Він додав, що Європа поступово, але, на жаль, повільно, підходить до розуміння, що ця війна має правильно закінчитися. «І РФ точно не буде договороспроможною країною, з якою можна буде повернутися до обіймів після війни», - резюмував радник керівника ОП

Як повідомлялося, Подоляк заявив, що на середньостроковій дистанції Європа побудує систему безпеки, у центрі якої перебуватиме Україна з найбільш боєздатною європейською армією та безпосереднім досвідом бойових дій великого масштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-