Сили оборони відбили 63 атаки на шести напрямках

Сили оборони відбили 63 атаки на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 63 атаки російських військ на шести напрямках, найбільше – на Авдіївському й Новопавлівському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 6 березня.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 76 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу російської армії.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили п'ять ворожих об'єктів: склад боєприпасів і чотири артилерійські засоби.

Російські загарбники за добу здійснили по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом п'ять ракетних і 75 авіаційних ударів, а також 65 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, об’єкти інфраструктури.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Читайте також: У Нікополі через ворожий обстріл загорівся великий магазин

На Сіверському та Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із авіації російські війська вдарили по районах Кам'янки Сумської області та Козачої Лопані Харківської області.

Понад 30 населених пунктів на Сіверському і Слобожанському напрямках опинилися під артилерійським та мінометним вогнем загарбників. Серед них – Єліне й Костобобрів Чернігівської області, Стара Гута, Миколаївка, Басівка та Олександрівка Сумської області, Уди, Козача Лопань й Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони України відбили три ворожі атаки в районі Табаївки Харківської області. Понад 20 населених пунктів там потрапили під вогонь російських мінометів й артилерії, зокрема Западне, Синьківка, Степова Новоселівка і Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили сім ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Тернів та Спірного Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися прорвати там оборону.

Читайте також: Ворог атакував із безпілотника житловий будинок у Бериславі, є постраждалі

Авіаційного удару російська армія завдала по району Ямполівки Донецької області.

Близько 15 населених пунктів на Лиманському напрямку постраждали від артилерійських і мінометних ударів ворога, серед них – Макіївка й Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка, Торське та Серебрянка Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 11 ворожих атак у районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

Із авіації загарбники били по районах Богданівки, Ступочків та Нью-Йорка Донецької області.

По більш ніж 10 населених пунктах на Бахмутському напрямку російські війська спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Григорівці, Часовому Яру, Кліщіївці та Андріївці Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили 20 ворожих атак у районах Бердичів, Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області.

Авіаударів російської армії зазнали райони Покровська і Нетайлового Донецької області.

Близько 15 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під артилерійські й мінометні удари загарбників, серед них – Новобахмутівка, Бердичі, Первомайське та Невельське Донецької області.

Читайте також: У Маріупольському районі фіксують перекидання техніки й активізацію загарбників

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати війська РФ у районах Георгіївки, Побєди й Новомихайлівки Донецької області, Росіяни за підтримки авіації 18 разів намагалися прорвати там оборону.

Авіаударів російська армія завдала по районах Красногорівки, Водяного й Урожайного.

Понад 20 населених пунктів на Новопавлівському напрямку загарбники атакували артилерійським і мінометним вогнем, зокрема Красногорівку, Георгіївку, Парасковіївку і Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку росіяни здійснили чотири безуспішні атаки в районі Роботиного Запорізької області.

Ворожа авіація вдарила по районах Старомайорського Донецької області, Новодарівки та Червоного Запорізької області.

Понад 15 населених пунктів на Оріхівському напрямку протягом доби потерпали від мінометних й артилерійських ударів російської армії, серед них –Малинівка, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка і П’ятихатки Запорізької області.

На Придніпровському (Херсонському) напрямку росіяни штурмових дій не вели, натомість атакували населені пункти. Під вогнем ворожих мінометів й артилерії перебували понад 30 міст та сіл, зокрема сам Херсон, Золота Балка, Львове, Антонівка і Станіслав Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, у Маріупольському районі Донецької області зафіксували перекидання ворожої техніки й активізацію російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-